Korado Korlević pozvani predavač na CUC-u

Najavljujemo pozvano predavanje uglednog hrvatskog astronoma iz Višnjana u Istri, gospodina Korada Korlevića, na temu: “STEM edukacija, koliko rano?”. 

Pogledamo li oko sebe razvoj ključnih tehnologija koje će obilježiti 21. stoljeće, često si postavljamo pitanje: “Jesmo li mi kao zajednica spremni za taj izazov? Šira zajednica i nositelji njenih politika uglavnom žive u iluzijama post-informatičkog, petog društva, “društva snova”. Djecu se ne grupira po interesima, strasti i sposobnostima nego po “godini proizvodnje”. I nismo jedini.  Prije 22 godine je  jedan od svjetski velikih intelektualaca, Carl Sagan je rekao: “Mi, kao društvo apsolutno ovisimo o znanosti i tehnologiji, a “mudro” smo odabrali način da gotovo nitko ne razumije nove znanstveni i tehnološke dosege. To je recept za propast.”

Potrebu za pojačanjem tog segmenta edukacije više nitko ne dovodi u pitanje, sada se raspravlja o sljedećim nedoumicama: “Koliko rano započeti ?”, “Koji model koristiti?”.

O ovoj temi saznajte više na predavanju koje je na rasporedu u četvrtak, 10. studenoga u 16:30 sati u Kongresnoj dvorani 1.