CUC webinar – Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije i usluga Libar: kako osvojiti natjecanje Pravi kaLibar za znanje?

U okviru CARNetove korisničke konferencije CUC 2016 organiziramo webinar na temu: “Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije i usluga Libar: kako osvojiti natjecanje Pravi kaLibar za znanje?”. Webinar će se održati u ponedjeljak, 12. rujna 2016. godine s početkom u 13 sati.

Webinar je namijenjen svim nastavnicima u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, ali i svima koji su zainteresirani za teme webinara. Uz to, webinar je posebno namijenjen nastavnicima koji su zainteresirani za izradu digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar i sudjelovanje u natjecanju Pravi kaLibar za znanje.

Na samom će se početku webinara kratko predstaviti natjecanje Pravi kaLibar za znanje u okviru kojeg se pozivaju nastavnici na uključivanje u izradu digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar na temu „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“.

Nakon predstavljanja natjecanja sudionici će biti upoznati s osnovnim karakteristikama i funkcionalnostima CARNetovog alata Libar koji omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi.

Kako je tema ovogodišnjeg CUC natjecanja „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“, a cilj digitalnih nastavnih materijala koje će izrađivati nastavnici je poticanje razvoja kompetencija učenika iz pojedinog nastavnog predmeta kojeg nastavnici izaberu i digitalnih kompetencija učenika, polaznici će imati priliku saznati što sve obuhvaća tema „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“.

Na samom kraju, sudionicima će ukratko biti predstavljena važnost opisa digitalnih nastavnih materijala metapodacima.

Pozivamo sve zainteresirane nastavnike da se uključite u natjecanje i izrade digitalne nastavne materijale u CARNetovom alatu Libar na temu „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“.

Uključite se u natjecanje koje donosi vrijedne nagrade i u Libar digitalnih nastavnih materijala upišite pobjedu!

Prijave traju do 23. rujna 2016. godine, a sve detalje o natjecanju, pravila sudjelovanja i kriterijie ocjenjivanja mogu se saznati na službenim stranicama natjecanja www.skole.hr/natjecanje-libar/.

Ciljevi webinara:

Prezentiranje natjecanja Pravi kaLibar za znanje i potrebnih koraka za prijavu

  • Upoznati se s CARNetovim alatom Libar
  • Saznati što zapravo obuhvaća međupredmetna tema „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“
  • Ukazati na važnost metapodataka
  • Potrebna predznanja – osnovno poznavanje rada na računalu i korištenje Internet preglednika.

Webinari će se održavati putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar. Za ulazak u virtualnu sobu potrebno je odabrati opciju ‘Gost’ i upisati svoje ime i prezime.

Više o korištenju webkolaboracijskog alata Connect može se vidjeti na snimci održanog webinara kao i na stranici upute za korisnike. Svi webinari se snimaju i snimke su dostupne u opisu održanih webinara.

Impresum – CARNet: Jasna Tingle, Nikola Mišić, Jasna Jović i Ljerka Čulina