GDLN – obrazovanje u svjetskim razmjerima
Han Fraeters
Institut Svjetske banke, Sjedinjene Američke Države
Stručnjak za iskustvo u razmjeni znanja, Institut Svjetske banke

Global Development Learning Network (GDLN), globalna edukativna mreža za razvoj Svjetske banke je partnerstvo preko 120 uglednih institucija iz 80 zemalja diljem svijeta. Institucije surađuju u dizajnu prilagođenih edukativnih rješenja za pojedince i organizacije iz domene razvoja. Spomenute institucije dio su širokog spektra te obuhvaćaju ustanove poput Azijskog instituta za menadžment, Etiopskog koledža za državne službe, Islamske banke za razvoj i Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet.

Ove ustanove, zajednički organiziraju više od tisuću predavanja godišnje, od tečajeva i neformalnih „brainstorming“ sesija do virtualnih međunarodnih konferencija i rasprava. Stručnjaci GDLN-a za edukaciju u ovim organizacijama surađuju u osmišljavanju prilagođenih edukativnih rješenja i sadržaja za klijente. Uz rastući broj veza prema mrežama u pojedinim zemljama, doseg GDLN-a danas obuhvaća preko 500 pristupnih lokacija diljem svijeta, a u Hrvatskoj je prisutan u više od 30 gradova.

Predavanje će biti posvećeno principu funkcioniranja navedenog sustava u Hrvatskoj i svijetu. Saznajte koje su mogućnosti i uključite se u edukativnu mrežu!